Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Óvodáink bemutatása

Óvodáink Letenye Város Önkormányzata által fenntartott, szakmailag önálló nevelési intézmények, a családi nevelés kiegészítői, a gyermek harmadik életévétől az iskolába lépésig. Biztosítjuk az óvodáskorú gyermekek fejlődésének és nevelésének optimális feltételeit.

Általános bemutatás:

Óvodánk Letenye Városban kettő intézményegységben működik. Az egyik épület, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 2. szám alatt, zöldövezetben található, mely 1981-ben épült. 2014-2015-ben az épület homlokzati hőszigetelést és nyílászáró cserét kapott.

ovoda_5.jpg

A másik épület Letenye Városban, az Eötvös utca 5. szám alatt található,  amely egy régi iskolaépületből került kialakításra.

ovoda_2.jpg

Az óvodáink épületei, udvarai, berendezései oly módon kerültek kialakításra, hogy jól szolgálják a gyermekek biztonságát, kényelmét, megfelel testméreteiknek, biztosítja egészségük megőrzését, fejlődését, lehetővé teszi mozgás és játékigényük kielégítését és a gyermekeket, harmóniát árasztó színek, formák, anyagok veszik körül. A tárgyi felszereléseket, amelyeket a gyermekek használnak, számukra hozzáférhető módon és a gyermekek biztonságára figyelemmel helyezzük el.

ovoda_3.jpg

Óvodáink tárgyi környezete egyidejűleg a mindenkori előírásokkal összhangban – megfelelő környezetet biztosít az óvodapedagógusok munkájához. Az óvodai munkatársaknak lehetőséget teremtünk a szülők fogadására, megfelelő munkakörnyezet biztosításával. Mindkét épület és a hozzátartozó udvar biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését. Arra törekszünk, hogy jól és biztonságosan felszereltté váljanak. Tálalókonyhával rendelkezünk, biztosítani tudjuk az óvodás korosztálynak megfelelő étrend kialakítását.

Személyi feltételek:

Óvodáink dolgozóinak létszáma 23 fő, 1 fő óvódavezető, 1 fő óvódavezető-helyettes, 1 fő óvodatitkár, 10 fő óvodapedagógus és 7 fő dajka látja el mindennapi feladatokat a városban működő két intézményi épületben.

Óvodáinkban a nevelőmunka kulcsszereplői az óvodapedagógusok. Jelenlétük a nevelés egész időtartamában fontos feltétele az óvodai nevelésnek. Az óvodapedagógus elfogadó, segítő, támogató attitűdje modellt, mintát jelent a gyermekek számára. A személyi feltételeink biztosítják a gyermekek zavartalan ellátását, fejlesztését.

Az óvodapedagógusok és az óvoda működését segítő nem pedagógus alkalmazottak összehangolt munkája szorosan hozzájárul az óvodai nevelésünk eredményességéhez. Az óvodapedagógusok pedagógiai nézeteinek és széleskörű módszertani szabadságának érvényesülését szem előtt tartjuk. Nézeteink megkötéseket csak a gyermekek érdekében tartalmaznak.

ovoda_4.jpg

A nevelőmunkát szakképzett dajkák segítik. Az egyéb munkakörben dolgozók (óvodatitkár, takarító, konyhai dolgozó - mosónő) szükséges személyi feltételei a programunk eredményes megvalósításának. A rászoruló gyermekekkel szakemberek foglalkoznak. Az egészség megőrzésében gyermekorvos és védőnő van segítségünkre.